Är det läge att måla om väggarna där hemma?

När det gått några år är det inte ovanligt att man tröttnar på den väggfärg man har i hemmet. Antingen är det att färgen börjar kännas bleknad eller ofräsch eller så är man bara sugen på något nytt. Kanske kommer ommålningen i samband med en renovering eller kanske bara en omstajlning av rummet. Oavsett anledning är det viktigt att välja en färg som man trivs bra med och som man kan njuta av i många år framöver (om man inte gillar att måla om förstås).

Var inte för snabb när du väljer

Som de flesta målare vet så har väggfärgen en stor inverkan på vårt humör. Därför är det viktigt att vara smart när man väljer väggfärg, särskilt om det är ett rum som man är i mycket, exempelvis vardagsrum eller kök. En bra sak är att fråga sig själv: vad vill jag känna när jag är i vardagsrummet? Vardagsrummet är ofta kopplat till avslappning och njutning. Det är där man umgås och har roligt. Det finns inte så mycket konkreta uppgifter som utförs i vardagsrummet. Då är det bra att ha en färg som gör att man känner för att koppla av och ha trevligt. Du kan läsa mer om

vilka färger som har vilka effekter genom en sökning på internet eller genom att fråga en duktig målare.

Väggfärg kan få en att piggna till

Varje dag när jag vaknar och kommer in i köket så känner jag en märkbar skillnad i mitt humör. Mitt kök är målat i stark turkos och har mycket ljusinsläpp. Jag piggnar till så fort jag kommer in i köket och vill ha målare stockholm, till och med innan jag satt på kaffet! Det tycker jag är bra eftersom jag vill bli pigg på morgonen så att jag är på bra humör när det är dags att börja jobba. Alla har olika behov och upplägg i sina liv så känn efter själv hur du vill ha det, kanske som jag att du vill piggna till i köket, eller gillar du kanske mer att sitta och mysa i köket på kvällen och slappna av där för målare stockholm? Då kanske en lugnande färg passar dig bättre.

Måla om själv eller anlita en målare?

De flesta vet att man rätt så enkelt kan måla om väggarna på egen hand, det krävs en viss energi-insats men det är relativt smärtfritt. Vill man dock ha ett professionellt resultat är det självfallet bättre att anlita en målare för jobbet. Man märker nästan alltid skillnad på när en målare stockholm har gjort jobbet och när det är någon som målat om på egen hand. Det är de små detaljerna som gör att det ser extra bra ut. Så om du vill ha riktigt bra resultat men själv kanske inte är så duktig på att måla så rekommenderar jag att du anlitar en målare för jobbet.