Originella produkter skapar tydlig profilreklam

Har du ett företag är chansen mycket stor att du köper in profilprodukter. Produkter med företagets namn, loga och slogan på som därmed både kan användas för att stärka varumärket och marknadsföra företagets tjänster. Det är lätt att vända sig till ett tryckeri och beställa brevpapper, kläder och kuvert. Det är inget fel på det – men våga tänk nytt nästa gång. Dagens tryckerier har ett betydligt bredare utbud av profilprodukter. Våga sticka ut – det är då produkten verkligen skapar effekt.

Spel – spelar roll

Vilka profilprodukter som bör köpas in beror helt på vad företaget säljer för produkter och tjänster. Man bör tänka på att välja produkter som på ett eller annat sätt kan förknippas med eller i alla fall speglar företagets verksamhet. Här kan ofta ett tryckeri hjälpa till med att hitta passande produkter.

Kanske är det spel som passar bäst? Sommarspel som boule, krocket och strandtennis kan köpas med företagsprofilering. Men det finns även brädspel, träpussel och så kallade IQ-pussel.

Sängkläder – som man bara drömmer om

Sängen förknippas främst med trygghet, familjen och avslappning. Kanske passande profilprodukt för ett försäkringsbolag med texten ”Här sover du tryggt”.  Samtidigt är det en skör tråd att balansera på om tryck ska ske på sängkläder. Det är inte ovanligt att man vill ha snygga sängkläder och då kan ett felplacerat tryck (eller bara fult tryck) göra att produkten aldrig används.

Paraply – Eller låtsas som att det inte regnar

Kan ditt tryckeri göra tryck på ett paraply? Inte så säkert. Det är en lite mer avancerad produkt och frågan är om reklamen verkligen når sin omgivning för print & tryckeri göteborg med kvalitet. Dra upp ett paraply när det regnar och lägg märke till var du håller ögonen. Ser du vilket tryck omgivningen har på sina paraplyer? Kanske är det även en orsak till att paraplyer inte hittas hos ett tryckeri som främst satsar på profilprodukter.

Powerbanks – Ger lite energi i vardagen

Alla företag kan göra profiltryck på USB-minnen. Men det finns troligtvis vissa som tjänar på det mer än andra. Om din produkt ”ger energi” i vardagen så kan trycket på ett USB-minne även spegla detta. Kanske sker försäljning av energidrycker eller städhjälp. På detta sätt kommer även reklamen att spegla företagets produkt/tjänst vilket gör det lättare för konsumenten att förknippa företaget med rätt känsla.

Osäker? Kontakta ett lokalt tryckeri och förklara vilket slags företag du har. De kan med största sannolikhet ta fram produkter som passar din verksamhet och dina produkter.